AKTUELNO

Recepti su uglavnom slični, razlika je u detaljima, ali to je upravo ono što će im sačuvati mekoću.

Sastojci: 900 gr brašna, 350 gr margarina, tri jaja, 15 kašika šećera, dva praška za pecivo, dve kašike meda (ako nemate med, možete staviti i dve kašike džema), dve kašike rendanog đumbira i rendana kora jednog limuna

Foto: Pixabay.com

Priprema: margarin otopite na sobnoj temperaturi, dodajte šećer i jaja dobro promešajte, zatim postepeno dodajte ostale sastojke. Smesu stavite u frižider na pola sata.

Testo stavite na podlogu posutu brašnom, rastanjite na debljinu malog prsta i modlicama vadite oblike koje želite.

Pecite na 180 stepeni, u podmazanom plehu i pazite da se ne prepeku.

Vruće medenjake pakujte u metalnu kutiju, koja mora imati poklopac. Mogu se dekorisati po želji, a ako niste ljubitelj šećernih preliva, ukrasite ih otopljenom čokoladom - crnom ili belom (u koju možete dodati i boju).

#Medenjaci

#Recept