AKTUELNO

Svi smo upoznati sa zdravstvenim prednostima konzumiranja grejpfruta, ali da li ste znali da je seme ove voćke isto tako lekovito?

Među korisnim kvalitetima semena grejpa su: antioksidant, antiinflamatorno, antimikrobno. Navedena lekovita svojstva proizvoda omogućavaju da se ekstrakt semenki grejpa smatra univerzalnim prirodnim lekom protiv širokog spektra bolesti.

Foto: Pixabay.com

1. Za varenje - Značajan deo digestivnih poremećaja uzrokovan je brzim razvojem patogenih bakterija u gastrointestinalnom traktu. Sa ovim patologijama, antimikrobne sposobnosti semena grejpa će pomoći.

2. Protiv infekcija - Stručnjaci primećuju pozitivan efekat semena grejpa u lečenju infekcija urinarnog trakta. 5-6 semenki, ako se uzimaju 3 puta dnevno, ekvivalentno su efektu antibakterijskih lekova.

3. Kandida raste u digestivnom traktu, uzrokujući digestivne patologije. Ekstrakt semenki grejpa pokazao se efikasnim u ubijanju kandide. Proizvod se takođe koristi za lečenje gljivica na noktima. Ekstrakt se uzima oralno (prvo se morate obratiti lekaru) i primeniti na problematično područje. 

4. Za holesterol - Antioksidanti sadržani u ovim semenkama održavaju "dobar" holesterol i smanjuju "loš" holesterol, oni služe kao dobra prevencija kardiovaskularnih patologija kao što su srčani udar, moždani udar i ateroskleroza.

5. Za dijabetes - Za pacijente sa dijabetesom tipa 2, prisustvo antioksidansa nazvanog naringenin u ovim semenu je izuzetno korisno, što povećava osetljivost ćelija na insulin. 

Autor: Pink.rs

#Voće

#grejp