AKTUELNO

Jaja se mogu spremiti na mnogo raznih načina, ali internet je opčinjen španskim prženim jajima. Evo kako se pripremaju!

Špansko jaje na oko novi je kulinarski hit. U originalu zove se huevos fritos i po načinu pripreme poprilično se razlikuje od običnih prženih jaja.

Naime, umesto da, kao i obično, koristite malu količinu ulja ili putera, špansko jaje na oko prži se na vrlo izdašnoj količini maslinovog ulja. Ne samo to, dok ih pržite, treba da ih prelivate tim vrelim uljem u kome se prže. Rezultat je prženo jaje sa veoma hrskavom ivicom, poput čipke i žumancetom koje se topi u ustima.

U mali tiganj (po mogućstvu liveni) ulijte izdašnu količinu maslinovog ulja. Zagrejte ga na srednje jakoj vatri dok ne bude vrelo, ali ne dozvolite da počne da se puši. Jedno jaje slomite i sadržaj prebacite u malu šolju. Kada je ulje dovoljno vrelo, pažljivo izlijte jaje iz šolje i smanjite vatru na srednju jačinu. Potom krenite da zalivate jaje vrelim uljem i pustite da se peče ne duže od minut i po. Potom ga izvadite kašikom kada vidite da se nadulo i da su ivice hrskave.

Autor: pink.rs

#Jaja

#recepti