AKTUELNO

Ako ne znate recept za svadbarski kupus, vreme je da naučite da pripremate to tradcionalno srpsko jelo.

Potrebno: 4kg kupusa, 300 gr suvog svinjskog mesa, 300 gr sirovog svinjskog mesa, 300 gr junetine, 300 gr ovčetine, 300 gr slanine, 2 glavice crnog luka, 3 kašike masti, lorber, biber u zrnu, tucana paprika.

Priprema:

Isecite kupus na kockice. U zemljani lonac ređajte red slanine, red kupusa, red isečenog mesa. Svaki red začinite lorberom I biberom. Činite tako dok ne potrošite sve namirnice. Nalijte vodom.

Luk očistite, operite, iseckajte i propržite na zagrejanom ulju. Dodajte tucanu papriku, i gotovu zapršku sipajte preko složenog kupusa onda kada jelo počne da vri. Protresite lonac da zaprška dopre i do dna, smanjite temperature i kuvajte nekoliko sati, bez poklopca.

Autor: Pink.rs

#Kupus

#svadbarski