AKTUELNO

Saznajte kako pastile sa cinkom pomažu i saniraju bol u grlu.

Kada te boli i grebe grlo, imaš upalu, promuklost ili afte u ustima, uglavnom su uzročnici virusi, mada mogu biti i bakterije ili gljivice. Tada sve što te zanima je kako da smanjiš simptome i što pre se vratiš na staro. U tome dokazano pomažu pastile sa cinkom.

Kako pastile sa cinkom mogu da smanje simptome i dužinu infekcije?

Kratkotrajna primena cinka može da smanji dužinu prehlade za jedan dan, posebno ako se uzima u roku od 24 sata od prvih znakova prehlade.

Uzimanje cinka je povezano i sa skraćenjem simtpomatologije zapušenosti nosa, nosne drenaže, upale grla i poboljšanje kašlja. Najčešći uzročnici prehlade su rinovirusi. Dokazano je da cink sprečava razmnožavanje rinovirusa i njihovo zadržavanje u sluznici usne i nosne duplje.

Cink je najefikasniji u obliku pastila jer se tako duže zadržava u ustima i sprečava vezivanje virusa za sluznicu.

PropoMucil pastile sa cinkom, vitaminom C, propolisom i N-acetilcisteinom sprečavaju vezivanje virusa za sluznicu grla, dodatni propolis pomaže u eliminaciji virusa, bakterija i gljivica, a zajedničkim dejstvom jačaju imunitet. Cink u pastilama je u obliku cink citrata, te se na taj način znatno više resorbuje u organizam.

Foto: Promo/Abela Pharm

PropoMucil pastile sa cinkom su prijatne gumene konzistencije, sa ukusom eukaliptusa, šumskog voća, pomorandže, limuna i meda. N-acetilcistein smanjuje stvaranje bakterijskog biofilma, čime omogućava da propolis deluje antibakterijski, dok cink i vitamin C dodatno ojačavaju imunitet.

Naravno, važno je da se zdravo hranite (smanjite unos prerađene hrane i hrane bogate šećerima) što je esencijalno za zdrav imuni odgovor u borbi protiv virusa, bakterija i gljvica.

Autor: Pink.rs

#Grlo

#bol u grlu