AKTUELNO

Ako ste ljubitelji ljute hrane, uživaćete u vreloj čaroliji gulaša

Sastojci:

500 g junetine od buta2 glavice crnog luka 150 g šargarepe 20 ml ulja250 g seckanog paradajzakašičica ljute paprikepola kašike ajvaračen belog lukapola čili papričice kašika soka od paradajza pola kašike skrobnog brašnakašika peršunasobiber

Piprema:

Na ulju popržite junetinu isečenu na kockice, te dodajte seckani luk i rendanu šargarepz.Dinstajte 5 minuta, sklonite sa vatre i umešajte sok od paradajza, mlevenu papriku i usitnjen beli luk.Vratite na vatru, dodajte seckanu čili papričicu i paradajz, posolite i pobiberite.Dodajte 8 dl vode i kuvajte poklopljeno oko 50 minuta, dok meso ne omekša.Skrobno brašno razmutite u malo vode i umešajte u gulaš.Kratko prokuvajte, umešajte ajvar i pospite peršunom.

#Recept