AKTUELNO

Pri pomenu proteina i sa osvrtom na to da slatkiši treba da budu zdravi, ne možete a da ne posmislite da su sigurno – bezukusni.

Jer ako ćemo da budemo iskreni, sve što je najslađe je većinom i najnezdravije. Ali ne mora da bude tako. Da ne ostane sve na praznim rečima donosimo vam danas recept za izvrsne proteinske kolače, koji će vas oduševiti svojim ukusom. Šta više možete ih u potpunosti prilagoditi svom ukusu i imati u svakom trenutku – slatku opciju na dohvat ruke.

Foto: Pixabay.com

ČOKOLADNI PROTEINSKI KOLAČIĆI

U posudi srednje veličine pomešajte pola šolje kakaa u prahu, 1/4 šolje ovsenog brašna, 1 šolju mlevenih badema, pola kašičice sode bikarbone i kašičicu soli. Dodajte svemu tome pola šolje čokoladnih proteina u prahu, promešajte i ostavite po strani.

U drugoj posudi umutite 6 kašika rastopljenog i ohlađenog putera, sa 1/4 šolje smeđeg šećera, 1/2 šolje običnog šećera i 1/4 šolje bademovog putera. Dodajte 4 velika jaja, jedno po jedno dok i dalje lagano mutite, i na samom kraju 1 kašičicu ekstrakta vanile. Prvu smesu dodajte drugoj, mešajući najmanjom brzinom miksera.

Odaberite potom dodatke - kikiriki, lešnik, orasi, pistaći, suncokret, bademi, indijski orasi, susamovo seme - dve šolje.

Dodajte zatim suvo voće po želji - suve kajsije, višnje, ušećereni đumbir, goji bobice. Jedan šolja je dovoljna, piše Ženskimagazin.rs.

Zasladite dodatno - čokoladnim pahuljicama, kandiranim korama pomorandže, ljuspicama kokosa, sušenim bananama. Takođe jedna šolja je dovoljna.

Formirajte male kuglice (treba da ih bude oko 24) i rasporedite ih po plehu za pečenje obloženim papirom. Utisnite ih zatim kako bi formirali spljoštene diskove. Pecite oko 10 minuta na 220 stepeni, a potom ih okrenite i pecite još 10.

#Recept

#kolači