AKTUELNO

Za dane kada želimo da ručak bude nešto bliže ručku, a ne večeri, ovako pripremljen pirinač ima sasvim dobru prođu. Ukusan je, a gotov je za nekih pola sata.

Sastojci: 300 ml pirinča (malo soli za vodu u kojoj se kuva), 1/2 kg smrznutog kineskog mixa (po želji izabrati drugu kombinaciju), 5 jaja + 2 prstohvata soli i 1/4 kašičice belog bibera, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica soli, 1/2 kašičice belog bibera, 1 kašičica crvene mlevene paprike.

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Prvo stavite pirinač da se kuva. Dobro isperite pirinač pre kuvanja u hladnoj vodi. Napunite šerpu sa dosta vode. Ne treba da vam se ukuva sva voda u pirinač, nego kao testo što biste skuvali. Vodu posolite.Kuvajte pirinač nekih 15-ak do 20 minuta, ali ga probajte u hodu, da ne bude presan a i da se ne raskuva.

Dok se pirinač kuva, sipajte smrznuto povrće u veći tiganj i pržite ga na laganoj temperaturi. Povremeno promešajte. Kada je povrće potpuno otopljeno i kada je voda isparila, dodajte 1 kašiku maslinovog ulja, pa nastavite da pržite povrće dok potpuno ne omekša. Pred kraj, dodajte so, biber i mlevenu crvenu papriku. Odložite povrće sa strane u tiganju.

Pripremite jaja. Ulupajte jaja viljuškom, dodajte 2 prstohvata soli i 1/4 kašičice belog bibera. Promešajte.Sipajte 1 kašiku maslinovog ulja u manji tiganj i uključite da se greje na srednjoj jačini temperature. Kada je spremno, ne prevruće, ulijte jaja. Ispecite ih dosta često mešajući, kako biste dobili kajganu. Kada je gotovo, odložite sa strane.

Na povrće dodajte pirinač, promešajte, pa vratite da se sve zajedno proprži još nekih 5 minuta. Nakon toga, umešajte i jaja u pirinač i povrće, pa još nekih minut sve zajedno pržite. Nakon toga, sklonite sa ringle i vaš ručak je spreman.

Autor: Pink.rs

#Jaja

#pirinač