AKTUELNO

Dvoje "maskiranih" uljeza provalili su u jednu kalifornijsku banku u sredu i to metodom na kojoj bi im pozavideli i mnogo iskusniji kriminalci.

Par rakuna je kamerom uspeo da zabaleži jedan od klijenata banke koji je primetio pljačku dok je pokušavao da podigne novac ispred banke u Redvud Sitiju, prenosi "Gardijan".

Na fotografijama se vide rakuni koji šetaju po hodnicima i sede za stolom, dok jedna prikazuje kako, očigledno vođa bande, jedan od rakuna pruža šapu usmeravajući svog saučesnika na sledeću metu u banci.

Na njihovu nesreću, neko je alarmirao i pozvao Društvo za sprečavanje okrutnosti prema životinjama (SPCA).

- Ne poziva se svaki dan organizacija za zaštitu životinja da se pozabavi pljačkom banke, ali budući da su pljačkaši bili "maskirani banditi" iz divljine, mi smo odgovorili na poziv - rekao je Bafi Martin Tarbok menadžer za komunikacije.

Posle desetominutne potere, provalnici su uhvaćeni, a kasnija istraga je pokazala blatnjave otiske šapa na drvetu ispred banke. Sumnja se da su se osumnjičeni popeli na drvo, ušli u otvor za ventilaciju, a zatim ušli unutra kroz ploče na plafonu banke.

Foto: Unsplash.com

- Bilo je nekoliko slomljenih plafonskih pločica, a maskirani banditi dirali su papire i čak i računar. Srećom rakuni nisu povređeni tokom njihove jutarnje eskapade, a prema našim saznanjima nisu pobegli ni sa kakvim novcem - rekao je Tarbok.

Autor: Pink.rs

#Banka

#Rakun