AKTUELNO

Paradajz čorbica sa žalfijom i bosiljkom idealna je uz svaki ručak.

Sve što treba da uradite jeste da na ulju prodinstate seckani praziluk, crni i beli luk i da nalijete paradajz sok i vodu. Vrlo brzo ćete na stolu imati ukusno i mirisno jelo u kojem će uživati cela porodica.

Foto: Pixabay.com

Na malo ulja ili masti (kašika ulja ili na vrh kašike masti) kratko propržite glavicu luka (onako u komadu) samo da počne da miriši. Dodajte "alevu" papriku i nalijte sokom od paradajza i vodom. Što se tiče odnosa paradajz-voda, možete dodati i više vode ako je sok gušći, ili manje ako je sok redak. To procenite sami, samo vodite računa da ne razredite previše paradajz, da čorba ne bi bila previše "vodena". Sve posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte na laganoj vatri desetak minuta. Ako je paradajz jako kiseo možete u čorbu dodati i jednu kašikicu šećera. Na kraju dodajte punu šaku iseckanog bosiljka i žalfije.

Autor: Pink.rs

#paradajz

#čorba