AKTUELNO

Na planeti postoji mnogo destinacija koja mame dah svima koji ih posete, ovo su samo neke od njih.

Kostarika

Foto: Pixabay.com

Bukvalni prevod naziva zemlje je "bogata obala". Zapravo, država Centralne Amerike podseća na raj - dva okeana, neistražene džungle, ogromni vodopadi i neobične boje šumskih pejzaža. Ako više volite eko-turizam, Kostarika je idealna opcija.

Slovenija

Foto: Pixabay.com

Biser Balkanskog poluostrva i naslednica Austro-Ugarske i Italije, ova zemlja kombinuje alpske vrhove, planinska jezera i sjajnu obalu. Kuhinja je vrlo lagana i puna svežeg povrća, voća i ribe, jezik je razumljiv, a ljudi su veoma prijateljski nastrojeni. Savetujemo vam da obavezno posetite Bledsko jezero - mesto neverovatne lepote. Kristalno bistra voda, svež planinski vazduh, večera sa živopisnim pogledom - preporučujemo!

Azerbejdžan

Foto: Tanjug AP/Sergei Grits

Ovo je sigurno najegzotičnija zemlja sa orijentalnim gostoprimstvom. Baku kombinuje sjajne nebodere i drevnu arhitekturu. Vredno je posetiti i druge gradove Azerbejdžana. Za odmor, Lankaran je pogodan sa crnim plažama i toplim izvorima. Mešavina Evrope i Azije će vas sigurno osvojiti!

Laos

Foto: Pixabay.com

Da li ste bili na Tajlandu i Vijetnamu i želite nešto slično, ali novo? Laos je savršeno mesto za vas. Uprkos odsustvu mora, ova mala država biće više od zanimljivog izbora. Drevni budistički hramovi, vodopadi i planine će odgovarati kako za aktivni turizam, tako i za vežbanje joge na otvorenom. Od hrane preporučujemo da probate egzotično voće sa pirinčem.

Grenland

Foto: Pixabay.com

"Zelena zemlja" je zapravo ledeno ostrvo, koje se nalazi u blizini Severne Amerike. Ako vam se ne sviđa toplota, volećete Grenland - ovde je hladno čak i tokom leta. Lokalna kuhinja je jedinstvena – delikates iz Grenlanda koji morate probati je jelensko mleko. Jedinstveni ledeni predeli vas čekaju!

Kazahstan

Foto: Privatna arhiva

Zemlja smeštena južno od Rusije brzo se razvijala nakon kolapsa SSSR-a. Ovde se možete opustiti u aktivnostima na otvorenom, a ljubitelji kupovine će biti očarani. Almati je lokalni Menheten, grad sa ogromnim neboderima i sjajnim buticima. Za odmor na plaži, Kaspijska obala Aktau je pogodna. Ako je vaša strast planinarenje, u planinama Tjen Šan naći ćete puteve različite složenosti i dužine.

Autor: PInk,rs

#Destinacija

#korona