AKTUELNO

Darbi, koji je inače rase pitbul, dokazao je da je pas zaista čovekov najbolji prijatelj. Kada je video da mu je vlasnik u opasnosti, skočio je i pružio mu pomoć koja mu je spasila život.

Evo šta se dogodilo. Pecaroš Džejms Vajt iz Kalifornije slučajno je ulovio ajkulu dugu skoro dva metra, ali čim joj je izvadio udicu, ona ga je zgrabila za nogu.

Njegov pas Darbi izleteo je iz kola i zario zube prvo u škrge ajkuli, a zatim u rep. Pas je zapravo bio zatvoren u kolima, ali je, kada je čuo jauke svog vlasnika, našao načina da izađe iz auta.

"Uhvatio ju je zubima i tresao joj glavu, a ona me je svojim čeljustima stezala sve jače. Nekako sam uspeo da izvučem nogu uz usta ajkule, a onda ju je Darbi uhvatio za rep i odvukao", objasnio je Vajt.

Tokom brutalne borbe ajkula je Vajtu skoro presekla arteriju, ali je pas nasrtao na ajkulu i ujedao je sve dok je nije bukvalno otkačio sa vlasnika.

"Nisu mi verovali šta se desilo dok im nisam pokazao sliku. Da nije bilo Darbija, prošao bih mnogo gore", rekao je Vajt za NBC.

O podvigu ovog psa se i danas priča.

#Ajkula

#Pas

#Pitbul

#spasavanje

#vlasnik