AKTUELNO

Navikli ste na uštipke od testa, ali ovi od krompira će vas prosto oboriti s nogu.

Sastojci:

kilogram kuvanog krompira, 4 žumanceta, 4 kašike senfa, so, biber, muskat, 10 kašika suncokretovog ulja, 160 g feta sira, 8 kašika maslinovog ulja, 2 krastavca, veza seckanog peršuna

Priprema:

1. Očistiti, oprati i narendati krompir. Staviti u cediljku da se ocedi, ali sačuvati vodu u kojoj se kuvao. Odliti bistru tečnost iznad taloga, a talog dodati krompiru. Pomešati masu od krompira sa dva žumanceta. Začiniti sa dve kašičice senfa. Posoliti i pobiberiti, dodati malo muskata.

2. U drugoj posudi zagrejati dve kaške suncokretovog ulja, pa dodati tri kašike mase od krompira i ispržiti s jedne strane. Odozgo posuti sa malo fete, pa prekriti sa tri kašike mase od krompira. Dobro pritisnuti i pržiti četiri minuta. Okrenuti uštipke i pržiti ih još pet minuta dok ne dobiju lepu zlatnožutu boju. Isto postupiti i sa ostalim testom.

Pročitajte i: Kraljevska dijeta: Hranite se zdravo i ukusno kao Kejt Midlton (JELOVNIK)
3. Izmešati dva žumanceta i dve kašičice senfa. Neprestano mešajući mikserom, u tankom mlazu dodati i ostalo ulje. Iseckati krastavac i pomešati sa peršunom, posoliti i pobiberiti.

4. Služiti uštipke sa sosom.

#Uštipci

#krompir