AKTUELNO

Metabolizam je proces kojim se kalorije iz hrane u našem telu pretvaraju u energiju tj. u “gorivo” i utiče na to kako ćemo to gorivo da trošimo.

Beli luk

Svi znamo da je beli luk idealan za borbe sa prehladama, ali takođe pomaže i u snižavanju holesterola i smanjenju masnih ćelija u organizmu.

Spanać

Foto: Pixabay.com

Spanać daje veliki procenat koristi za telo i fantastičan je izvor antioksidanata, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, vitamina B i vitamina C. On je niskokaloričan i bogat vlakinima.

Limun

Foto: Pixabay.com

Limun reguliše alkalnu kiselinu u telu, držeći unutrašnjost, na stabilnoj pH vrednosti. To znači da će telo bolje da podrži zdrave bakterije i da ukloni toksine. Za brži metabolizam pijte svako jutro sok od jednog limuna u čašti tople vode.

Kopriva

Kopriva ima neverovatno antiinflamatorno dejstvo, kao i temičku osobinu što ubrzava metabolizam i povećava unutrašnju temperaturu tela. Odlična je za čišćenje kožnjih problema kao što su akne.

Đumbir

Đumbir ubrzava metabolizam i pomaže kod izbacivanja masnoće iz tela. Mnogi ga izbegavaju zbog specifičnog ukusa, ali izuzetno je zdrav i koristan za sve one koji žele da smršaju.

#Metabolizam

#Organizam

#Zdravlje

#namirnice

#Čišćenje