AKTUELNO

Brzo i jednostavno.

Potrebno je:

200 ml mlakog mleka,15 gr kvasca,1 kašika brašna,1 kašičica šećera,350 gr brašna,1 jaje,korica limuna,30 ml ulja,ulje za prženje,krem za punjenje

Priprema:

U mleko dodati šećer i  kvasac, dodati kašiku brašna izmešati da kvasac nadođe. Dodati jaje, pa ga malo žicom umutiti i dodati 350 brašna, a onda dodati i ulje, so, koricu limuna i zamesiti glatko mekše testo.

Ostaviti da poraste, pa razviti za pola cm i izvaditi krofne.

Izvaditi jednu krofnu pa još jednu  čiju sredinu izvadite sa manjom čašicom da krofna ima rupu.

Staviti jednu preko druge, a zatim ređati u podmazan poslužavnik i pokriti da odmara oko 15 min.

Pržiti u dubokom ulju i puniti kremom ili džemom. Podsećaju na male pečurke. Uživajte u vrhunskim, mirisnim i pahuljastim krofnama.

#Recept