AKTUELNO

Mačke su jedne od najstarijih živih bića na planeti, a mnogi se pitaju da li se njihova duša menjala tokom vekova i šta li su sve videli od davnina do danas?

Naravno, ukoliko imate mačku kao ljubimca, sigurno znate da su neverovatna stvorenja. Međutim, njihova spiritualnost je mnogo veća nego kod ljudi i zato su veoma saosećajne i znaju da osete naše potrebe.

U drevnom Egiptu, svaka kuća imala je mačku. U indijskoj mitologiji, mačka je Vakana boginje Šašti. Čak i danas u brojnim afričkim kulturama mačke su deo plemenskih rituala i ceremonija.

Mudrost mačke mnogi smatraju blagoslovom. Veruje se čak da i zle sile beže od mačaka. Mnoge legende govore da bi mačku trebalo držati u svakoj kući gde ima dece, pogotovo beba.

Foto: Pixabay.com

Smatra se da energija koju mačke emituju tera zlo i pomaže u borbi sa svim nedaćama.

Mačke su i po prirodi empatične. To ste sigurno primetili. Mačka uvek oseća vaše emocije, zar ne? Kada ste srećni ili tužni, mačke to odmah znaju. Pogotovo ako je ovo drugo u pitanju. Odmah vam dođu, sednu u krilu i traže da ih mazite. I gle čuda, nakon toga se osećate bolje.

Ne treba da vas čudi što su saosećajnije od mnogih ljudskih bića. Sledeći put kada budete bili tužni nek vas razvedri činjenica da kod kuće imate jednog dobrog prijatelja, vašu mačku.

Pojedinci tvrde da postoji bliska veza između empatije i vidovidosti. Verovali ili ne, ali mačke mogu da predvide budućnost. Ne, neće početi da govore kako bi vam otkrile šta će se dogoditi. Međutim, po njenom ponašanju možete da predvidite da li se "neko zlo sprema".

Foto: Unsplash.com

Ovo ponašanje može da vas iritira, ali kada vidite da mačke gledaju u određenom pravcu, budite na oprezu.

Pazite na svoju mačku i cenite je, jer su mačke empatične i mogu da izleče vaše telo, um i dušu.

#Nesreća

#Predviđanje

#mačke

#zlo