Za sledeći porodični doručak najmilije iznenadite prženicama pripremljenim na maslacu s medom i vanilom.
Maslac možete napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u frižideru, u papiru za pečenje.
Sastojci za maslac s medom i vanilom:
100 g maslaca sobne temperature
50 ml meda
60 g šećera u prahu
1 kašičica cimeta
½ kašičice soli
½ kašičice arome vanile
Sastojci za prženice:
4 jaja
250 ml mleka
2 kašike smeđeg šećera
1 kašičica cimeta
prstohvat soli
narendana kora jedne narandže
kriške hleba
2 kašike pripremljenog maslaca
Priprema:
Mikserom najpre kratko umutite sve sastojke za maslac. Prebacite smesu na papir za pečenje, oblikujte duguljastu rolnicu i umotajte papir. Ostavite u frižider na barem dva sata.
Umutite jaja s mlekom, smeđim šećerom, cimetom, soli i korom narandže. Umočite hlebu u tu smesu.
U velikom zagrejanom tiganju otopite dve kašike pripremljenog maslaca i hleb pecite po dva minuta sa svake strane. Gotov je kad poprimi zlatnu boju.
#Recept
#prženice