AKTUELNO

Za sledeći porodični doručak najmilije iznenadite prženicama pripremljenim na maslacu s medom i vanilom.

Maslac možete napraviti nekoliko dana ranije i čuvati ga u frižideru, u papiru za pečenje.

Sastojci za maslac s medom i vanilom:

100 g maslaca sobne temperature

50 ml meda

60 g šećera u prahu

1 kašičica cimeta

½ kašičice soli

½ kašičice arome vanile

Sastojci za prženice:

4 jaja

250 ml mleka

2 kašike smeđeg šećera

1 kašičica cimeta

prstohvat soli

narendana kora jedne narandže

kriške hleba

2 kašike pripremljenog maslaca

Priprema:

Mikserom najpre kratko umutite sve sastojke za maslac. Prebacite smesu na papir za pečenje, oblikujte duguljastu rolnicu i umotajte papir. Ostavite u frižider na barem dva sata.

Umutite jaja s mlekom, smeđim šećerom, cimetom, soli i korom narandže. Umočite hlebu u tu smesu.

U velikom zagrejanom tiganju otopite dve kašike pripremljenog maslaca i hleb pecite po dva minuta sa svake strane. Gotov je kad poprimi zlatnu boju.

#Recept

#prženice