AKTUELNO

Hladni zimski dani kao stvoreni su za topla zadovoljstva.

Pored šoljice vašeg omiljenog čaja i kakao napitka, savršen način da se zasladite i zagrejete kada su temperature napolju vrlo niske je da posegnete za čokoladnim zadovoljstvom u šoljici za kafu. Donosimo vam danas jednostavan recept za pufnasti čokoladni kolač koji se priprema u mikrotalasnoj rerni. Sve što vam je potrebno jeste da izdvojite 7 minuta svog vremena i vrhunski užitak vam je zagarantovan. Uzmite dakle svoju omiljenu šoljicu za kafu i napravite najjednostavniji čokoladni mus na svetu.

SASTOJCI: 2 kašike putera, 2 kašike šećera, 1 kašika svetlo smeđeg šećera, 1 jaje, ¼ kašičice ekstrakta vanile, 1/3 šolje brašna, ¼ kašičice praška za pecivo, prstohvat soli, 2 kašike čokoladnog čipsa

PRIPREMA:

Puter stavite u šolju i otopite u mikrotalasnoj rerni, oko 15-30 sekundi. Potom dodajte beli i smeđi šećer i promešajte da se sve sjedini. Dodajte zatim jaje i ekstrakt vanile i dobro umutite. Na red dolaze brašno, prašak za pecivo i so, a na samom kraju čokoladni čips. Finalni postupak je stavljanje šolje sa svim sastojcima u mikrotalasnu na 1-2 minuta. Poslužite se čačkalicom kako bi proverili da li je spremno za jelo. Ako je čačkalica suva kada je izvadite nakon što ste proboli sredinu, vaš čokoladni mus je gotov.

#čokolada