AKTUELNO

Ideja za savršen desert ako se pridržavate posta.

Sastojci: 2 šolje brašna, 2 šolje griza, 1 šolja šećera, 1 prašak za pecivo, šećer u prahu za posipanje

Za fil:1,5 kg rendanih jabuka,1 šolja šećera,1 kašičica cimeta,rendana kora jednog limuna, 1 vanil šećer

Priprema:

Narendajte jabuke, dodajte šećer, vanilin šećer, cimet i limunovu koru. Sve promešajte i ostavite sa strane. Zatim u posudu sipajte brašno, griz, šećer i prašak za pecivo, pa sve promešajte varjačom. Izvadite jednu šolju te smese.

U suvu nepodmazanu posudu sipajte polovinu smese koja je ostala u posudi. Utapkajte rukom da se izjednači.

Preko toga stavite polovinu fila. Na to izručite ostatak smese i poravnajte. Preko opet stavite drugu polovinu fila. Na kraju, smesom iz šolje pospite fil i ostavite da stoji 10 minuta.

Pecite na 200°C nekih 40 minuta. Pospite prah šećerom, pokrijte krpom i ostavite do sutradan, kako bi jabuke pustile sok i da bi testo omekšalo i povezalo se sa filom.

#Jabuke

#Lenja pita sa voćem