AKTUELNO

Mnogima od nas se često puta dogodilo da legnemo da spavamo, ali da san nikako neće na oči.

Postoji hrana koju ne bismo trebali jesti uveče, odnosno čim padne mrak, trebalo bi je izbegavati, jer nam ona ne dozvoljava da spavamo.

Određene namirnice ili neki sastojci u hrani utiču loše na naš organizam što narušava proces spavanja. Dovoljno je samo da izbegavate ove namirnice pred spavanje i sve će biti u redu:

Poznato je zbog čega ne biste trebali da pijete kafu pred spavanje. Kofein koji se u njoj nalazi razbuđuje organizam, a to vam nikako neće pomoći da odete na spavanje

Sokovi

Sokovi su uglavnom prepuni šećera, što našem telu prija ako želite da se razmrdate, da popravite raspoloženje ili poboljšate koncentraciju, ali to ubija san.

Povrće

Neko povrće nije dobro jesti pred spavanje. Ma koliko bili zdravi, jednostavno nešto treba izbegavati uveče. To se pre svega odnosi na povrće koje se teško vari, kao što je prokelj, brokoli, kupus.

Foto: Unsplash.com

Slatkiši

Teba izbegavati i slatkiše pred spavanje. Visok sadržaj šećera držaće vas budnim sigurno duže nego što ste planirali. 

Foto: Pixabay.com

Teška hrana

Pod ovim se podrazumeva hrana koja je veoma začinjena i masna. Upravo je to ono što bi trebalo izbegavati kasno uveče. Problem je što organizam mora dodatno da se potrudi da bi svario ovakvu hranu, a to je veoma teško u toku sna. Zato će vas držati budnim sve dok to ne svari .

#Hrana

#Spavanje

#Zdravlje