AKTUELNO

Korice od oraha i krem od žumanaca sa dodatkom vanile. Sastojci koji su uvek pun pogodak.

Sastojci za jednu koru (peku se dve):

5 belanaca6 kašika šećera100 gr mlevenih ili blendiranih oraha1 kašika prezle ( hlebne mrvice ) 5 gr ( pola kesice ) praška za pecivo 

Krem:

10 žumanaca500 ml mleka10 kašika šećera6 kašika gustina ( skrob, nišesta )200 gr maslaca200 ml slatke pavlakekašika ekstrakta od vanile

Priprema:

Belanca sa šećerom ulupati da se dobije jaka pena.Toj masi dodajemo orahe. prašak za pecivo i hlebne mrvice i sve sjedinimo. Istresti u obložen pleh 35 x 25cm i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni, pa smanjiti temperatru na 175 stepeni. Peći oko 25 minuta. Ponoviti postupak sa drugom korom. Za fil umutiti žumanca sa šećerom i gustinom, pa dodati par kašika mleka i sve jediniti.

Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati masu od žumanaca i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, prekriti folijom direktno na puding od žumanaca i ostaviti da se ohladi. Ulupati maslaca pa mu dodati ohladjen puding i umutiti. Zatim sipati slatku pavlaku ( neumućenu ), dodati ekstrakt vanile i onda opet sve zajedno umutiti. Na prvu koricu naneti ceo fil, poravnati i staviti drugu koru preko. Rukom preći preko cele površine kore da se fino zalepe.Dekorisati po želji, pa iseći na kocke i poslužiti.

#Recept