Iako kuvano povrće zaista obiluje vitaminima i mineralima, i svi znamo kako može da bude ukusno kada se lepo spremni, ima nešto odbojno u toj kuvanoj boraniji. Ali, to što vam se ona ne dopada u kuvanom obliku ne žnači da treba da treba potpuno da je izbacite sa svog menija. Potrebno je samo da primenite pristup njene pripreme.
Ovaj zanimljiv recept će zauvek promeniti vaše – mišljenje o boraniji. Šta više, nećete moći da poverujete koliko jedno povrće spremljeno na dva različita načina može da bude drugačije i vidno ukusnije!
SASTOJCI:
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
4 kašike pavlake
1 kg boranije
½ kg brokolija
150 gr kačkavalja
maslinovo ulje
so i biber
peršun
PRIPREMA:
Propržiti na tiganju sitno seckani crni i beli luk na malo maslinovog ulja. Dodati pavlaku i peršun, i skloniti sa vatre nakon par minuta. U dubljoj šerpi oko 10 minuta kuvati posoljenu boraniju i brokoli. Pleh za pečenje premazati maslinovim ulje a potom sipati polovinu povrća. Preko njega sipati smešu luka i pavlake, i postupak ponoviti. Na samom vrhu dodati rendani kačkavalj. Po želji pobiberiti. Peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 20 minuta.