AKTUELNO

Brojne evropske zemlje upozorile su da je prerano za planiranje božićnih putovanja dok slučajevi virusa nastavljaju da rastu širom kontinenta, piše Bi-Bi-Si.

U Švedskoj je ljudima rečeno da se pripreme za moguća ograničenja putovanja tokom perioda odmora. Vodeći epidemiolog u zemlji Anders Tegnel rekao je građanima da se pripreme za mogućnost ograničenog putovanja između različitih područja tokom božićnog perioda kako bi regionalne zdravstvene službe mogle da izbegnu preopterećenje.

Rekao je da "velika većina" novih slučajeva kovid 19 trenutno dolazi sa privatnih žurki. Zabrana služenja alkohola u pabovima i barovima posle 22:00 trebalo bi da počne sledećeg vikenda.

U međuvremenu irske i francuske vlasti kažu da je prerano reći da li ljudi mogu da organizuju putovanja. Sa šest nedelja do sezone praznika, zaključavanja i druge mere na snazi su u nekoliko zemalja.

Portugal je značajno proširio broj mesta u kojima je uveden noćni policijski čas. Od ponedeljka će tri četvrtine zemlje biti pod najstrožim vladinim ograničenjima, navodi Bi-Bi-Si.

#Putovanja