AKTUELNO

Većina ljudi u proseku se tušira jednom dnevno, a da i ne zna da li je to dobro ili ne. Doktor Bank otkriva koliko se često treba tuširati.

Nova istraživanja, pokazuju da je bolje biti malo "prljav" , ali da se održi prirodna ravnoteža i vlažnost kože.

- Tuširanje zavisi od razinih aktivnosti pojedinca, - ističe doktor David E. Bank iz njujorškog Centra za dermatologiju, dodajući da ako radite fizički posao ili svaki dan provodite barem sat vremena vežbajući, onda bi se svakako trebalo da se tuširate jednom dnevno.

Foto: Pixabay.com

Bank savetuje da, ako ne pripadate ovoj grupi ljudi, možete se tuširati i svaki drugi dan i ipak ostati čisti. Izbegavanje svakodnevnog tuširanja ima svoje prednosti, jer preterano izlaganje kože vodi može narušiti njezu ravnotežu vlažnosti i dovesti do preteranog isušivanja kože.

Tuširanje svaki drugi dan pomaže u održavanju nivoa prirodnih ulja u koži zbog čega ona postaje mekša.

Takođe, na ovaj način se izbegava iritacija kože izazvana vrućom vodom prilikom tuširanja, tvrdi doktor Bank i opominje, da ipak ne treba preterivati sa pauzama u tuširanju, jer izbegavanje ovog čina može dovesti do problema sa kožom.

Foto: Pixabay.com

- Potrebno je da se tuširate bar dva do tri puta sedmično kako bi izbegli neprijatne mirise, ali i isprali mrtve ćelije kože, kao i eventualne bakterije i gljivice koje mogu dovesti do infekcija kože, akni i slično - ocenio je ovaj dermatolog.

Saznajte koji je najprljaviji dio našeg tijela i kako s njega najbolje možemo ukloniti nečistoće.

#Tuš

#Zdravlje

'