AKTUELNO

Donosimo vam fantastičan tiramisu u novom ruhu

Sastojci za 4 osobe:  

24 Piškote2 lista želatina200 g kesten-pirea200 g maskarpone sira130 ml hladne kafe1 kesica vanilin šećera100 ml pavlake70 ml mleka3 kašike ruma2 kašike kakaa60 g šećera

Priprema:

U hladnoj vodi omekšajte želatin.Odmrznite kesten-pire i pomešajte sa 50 g šećera, 2 kašike ruma i maskarponeom ili mladim sirom.Mleko kratko prokuvajte sa vanilin šećerom, te sklonitie sa vatre.Rastopljeni želatin dodajte u mleko, promešajte i ostavite da se prohladi.U prohlaðen želatin dodajte 3 kašike kesten-pirea, pomešajte i sjedinite sa ostatkom kesten-pirea.Pavlaku čvrsto umutite i dodajte u smesu sa želatinom čim počne da se steže.Kafu pomešajte sa ostatkom šećera i ruma.Pravougaonu formu visoku 5 cm (zapremine oko 1 l) nakvasitie hladnom vodom.Osam piškota poređajte popreko po dnu forme i natopite sa 1/3 mešavine kafe, te premažite sa 1/3 krema.Stavite još osam piškota po dužini, natopite polovinom preostale kafe i pokrijte polovinom preostalog krema.Na kraju poređajte popreko ostatak piškota, natopite preostalom kafom i premažite preostalim kremom.Tiramisu ostavite u frižider najmanje 5 sati dase hladiPre služenja pospite kakaom u debljem sloju.

#Recept