AKTUELNO

U susret prvomajskim praznicima, Pink.rs je istraživao koje su lokacije u Srbiji najprimamljivije za odmor i rekreaciju.

Bliži se 1. maj, a sa njim i idealna prilika da pronađete predah od svakodnevnog stresa i obaveza. Iskoristite mini odmor i isplanirajte uživanje na nekim od najpopularnijih lokacija koje naša zemlja nudi.

Foto: Tanjug

Avala je idealno lmesto za one koji žele da se odmaraju u okolini Beograda. Na samo 16 kilometara od prestonice oduševiće vas prelepo zelenilo i simbol ovog izletišta - Avalski toranj. Za sve posetioce Avalskog tornja dostupni su Vidikovac koji se nalazi na 122. metru, kao i kafe-bar koji se nalazi 3 metra niže. Kad ste već tu, nikako ne propustite priliku da se izbliza divite spomeniku Neznanom junaku.

Foto: Andrej Nihil

Za roštiljanje sa društvom posetite Adu Ciganliju. Prošarana proplancima i livadama, Ada je postala izletište kom se Beograđani i strani i domaći turisti uvek rado vraćaju. Uverite se i sami zašto "Beogradsko more" tokom leta dostigne čak 300.000 posetilaca.

Foto: Wikipedia

Ako vam je dosadila vojvođanska ravnica, skoknite do Fruške gore. Osim što ćete uživati u umirujućem prizoru lipove šume, moći ćete da se podsetite srpske prošlosti. Ova planina pruža vam priliku da se divite mnogobrojnim manastirima, među kojima su: Krušedol, Novo Hopovo, Staro Hopovo, Šišatovac, Vrdnik i mnogi drugi.

Foto: Wikipedia

Nikako ne propustite da obiđete najpoznatiji vrh Fruške gore - Stražilovo, rodno mesto Branka Radičevića. I ono tokom godine beleži izuzetnu posećenost, budući da se može pohvaliti raznovrsnom florom i faunom. Sa velikim brojem dobro obeleženih planinarskih staza i puteva, moći ćete da se otisnete u istraživanje ovog kompleksa.

Foto: Wikipedia

Ljubitelji zapadne Srbije nikako ne treba da zaobiđu Taru. U pešačku avanturu ove planine krenite obilaskom "Trim staze" i "Staze ljubavi". U naselju Perućac u blizini, upoznaćete se sa jednom od najkraćih rečica na svetu, koju, zbog svoje dužine, meštani još zovu i "Godina". Predah ćete naći u mnogobrojnim turističkim objektima gde će vas uvek dočekati srdačno osoblje.

Foto: Instagram

Srebrno jezero je izletište koje posetioce neće ostaviti ravnodušnim. Nalazi se u blizini Velikog Gradišta i predstavlja popularnu destinaciju za lov i ribolov. U blizini jezera su srednjovekovni Golubački grad, Ramska tvrđava i Viminacijum. Oni koji uživaju u ludom provodu obradovaće činjenica da se na Srebrnom jezeru svake godine održava Uranak festival koji ove godine startuje već 29. aprila, a trajaće do 2. maja. Muzički program zadovoljiće svačiji ukus.

Foto: Wikipedia

Ako praktikujete uživanje u nesvakidašnjim atrakcijama, preporučujemo vam posetu Đavoljoj varoši. Smeštena u blizini Kuršumlije, predstavlja pravi prirodni fenomen. Ovaj skup kula na čijim vrhovima se nalaze kamene kape zaista je neverovatan prizor za sve posetioce.

#Ada Ciganlija

#Avala

#Fruška gora

#Odmor

#Praznik

#Tara

'