AKTUELNO

Donosimo vam jednostavan recept za savršen desert koji će vas ukusom fascinirati.

Sastojci:

700 g višanja

16 kašika šećera

2 pudinga od malina ili jagoda

2 pudinga od vanile

900 ml vode

160 g maslaca

750 ml mleka

450-500 g piškota

2 kašike griza

2 dl slatke pavlake

200 g čokolade za kuvanje

Foto: freefoodphotos.com

Priprema:

U lonac sipajte 500 ml vode, 8 kašika šećera i oceđenih višanja.

Pudinge od malina ili jagoda izmutite u 2 dl vode i potom dodajte u lonac s višnjama.

Skuvajte puding i potom dodajte 80 g maslaca, te sve dobro promešajte i kuvajte još par minuta dok se maslac otopi.

Pripremite posudu veličine 28x28 cm, te namočite piškote u hladnu vodu pa posložite na dno posude.

Preko piškota kašikom ravnomerno dodajte kremu od pudinga i višanja.  Zatim ponovite red s piškotima, ali ovaj ih put nemojte močiti u mleko.

U lonac dodajte 500 ml mleka i 8 kašika šećera, a u zasebnoj posudi razmutite pudinge od vanile u 2 dl vode i unutra dodajte 2 kašike griza.

Promešajte pa prebacite u lonac s mlekom.

Kuvajte dok ne dobijete puding, te dodajte 80 grama maslaca.

Puding prelijte preko piškota.

Zagrejte slatku pavlaku i u nju otopite čokoladu za kuvanje.

Čokoladnu glazuru prelijte po kolaču i ostavite da se hladi u frižideru.

#Kolač

#Recept

#Torta