AKTUELNO

Pre dva meseca, Australijanka Liz je spakovala kofere, dala otkaz i preselila se u Beograd.

Njena majka saznala je da joj se ćerka seli u Srbiju na dan kada je Liz imala let za našu zemlju. To je bilo jako tužno opraštanje, priseća se Liz.

"Kada sam sletela u Srbiju, trebalo mi je skoro mesec dana da se smestim", navela je Liz.

Liz za sebe kaže da je Australijanka koja se slučajno zaljubila u Srbiju. Ona je Australijanka vijetnamskog porekla, koja ima svoj Jutjub kanal na kojem objavljuje snimke o Srbiji i srpskom jeziku, koji govori skoro kao maternji.

"Draga mama, u vreme kada ti pišem Melburn je na četvrtom nivou zatvaranja, ali ti me gledaš danas ispod sunca srećnu i zdravu", ovim rečima Australijanka Liz odlučila je da snimi video svojoj majci u kojem joj se izvinjava što se preselila u Srbiju.

"Znam da ono što hoću da ti kažem danas će biti veoma teško za tebe da razumeš", nastavila je Liz.

Liz poručuje svojoj mami u poruci da zna da je tužna zbog njenog odlaska u Srbiju, kao i da zna da će jednog dana kada bude prestala da bude ljuta i zabrinuta, biti ponosna! Ona se majci zahvljajuje što ju je odgajala da bude dobra osoba, iako se, kako Liz kaže, nisu uvek slagale.

"Sada imam dovoljno iskustva da znam da to što si radila, radila si iz ljubavi", kaže ova mlada Australijanka i ovom prilikom poručuje majci, bratu i ocu da ih voli.

"Izvini što ti nisam rekla da se selim u Srbiju! Izvini što ti nisam rekla ništa ranije. Nisam želela da se brineš više nego što treba", navodi ona.

Liz ističe da u Srbiju ide u školu i da se bavi hobijima.

"Ali najvažnije provodim svoje najbolje dane u mladosti živeći kao u bajci", ističe ona i poručuje:

"Srbi su najgostoljubiviji ljudi na svetu i dobro me čuvaju".

Liz kaže da je srećna u Srbiji i da veruje da bi njena majka, pored svega, njoj najviše poželela da bude srećna!

"Tako da ne brini za mene biće sve u redu. Sa ljubavlju tvoja ćerka", zaključuje Liz u svojoj poruci koju je snimila tokom septembra.

Njenu poruku prate Lizini snimci iz beogradskih kafića, ali i ulica, krstarenja na srpskim rekama, obilaska tvrđave Ram, planinarenja po Srbiji, ali i prelepim zalascima na Kalemegdanu.

#Australijanka

#Beograd

#Srbija

#putovanje