AKTUELNO

Nazavisno od toga da li volite lagano džogiranje, maratonske trke ili uživate u poligonskim aktivnostima, sigurno bi vam ova aktivnost bila zabavnija da imate društvo.

Osim toga ako je vreme koje obično birate za trening trčanja, večernji termin, pas kao veran pratilac vam može biti savršena zaštita od potencijalnih nasilnika. Iako većina ljudi smatra da sve vrste pasa obožavaju trčanje, činjenica je da mnogo vrste preferiraju laganu šetnju umesto toga. Ali postoje i one koje vole brzinu i jedva čekaju priliku da vam demonstriraju svoju izdržljivost. Ako ste spremni da upoznate svog novog kardio saputnika, pogledajte redove koji slede.

VAJMARSKI PTIČAR

Prijateljski nastrojen, neustrašiv i vrlo poslušan Vajmarski ptičar će biti vaš verni pratilac pri svim rutama za trčanje koje odaberete. Ako ste spremni da se dobro oznojite, on neće stati do vi ne date znak za stop. Ova vrsta psa je najsrećnija kada vođu svog čopora (da, vas) vidi srećne.

DŽEK RASEL TERIJER

Ko bi mogao pretpostaviti da ova sićušna rasa toliko voli trčanje. Ali da, ovi psi su vrlo energični i aktivni, a prema rečima stručnjaka mogli bi se najopuštenije trkati sa konjima. Dakle ako ste odlučni da izazovete sebe, ovaj mali pas će vas poslušno i verno pratiti u stopu.

Foto: Unsplash.com

ZLATNI RETRIVERI

Iako deluju kao najomiljeniji psi za maženje i kotrljanje sa decom po travi, ovi psi su zapravo veliki avanturisti. Njihova građa zahteva dosta kretanja, a trčanje je za njih najbolja opcija. Ljubitelji su takođe plivanja i maratonskih ruta. Sa njima možete ubrzavati i usporavati kako vama odgovara, jer na sve pristaju.

Foto: Pixabay.com

MALAMUTI

Pasmina slična Haskijima, ali za nijansu snežnija vrsta. Ovi veličanstveni psi su uzgajani i trenirani da vuku sanke po snegu i s toga su vrlo izdržljivi. Ako volite trčanje na duge staze ovaj vrlo izdržljiv pas će vas verno pratiti kilometrima.

BIGL

Ako volite brze sprintove prošarane brzim hodanjem, pronašli ste svog savršenog saputnika. Ovi mališani su veoma aktivni, brzi i prosto obožavaju treninge. Slatki koliko samo mogu da budu ovi psi će vaš večernji trening pretvoriti u istinsko zadovoljstvo.

#Pas

#Trčanje