AKTUELNO

Naopaki čupavci toliko su jednostavni za pripremu da ih mogu napraviti i totalni amateri...

Za brzi kolač od kokosa ne treba vam vaga - samo čaša za jogurt od dva decilitra koja će poslužiti za mokre i suve sastojke. Egzotičnih sastojaka nema, a ko želi može se poigrati i umesto kokosovog brašna koristiti mak ili mleveni rogač, pa čak ubaciti i suvo grožđe, na kockice isečene jabuke ili kruške.

Sastojci za kolač od kokosa: 

1/2 čaše kisele pavlake1/2 čaše jogurta1 čaša punomasnog mleka1/3 čaše ulja1 čaša narendanog kokosa (grubo mleveno brašno)2 vanilin šećera1/2 čaše šećera2 čaše oštrog brašna1 kašika pšeničnog griza1 kašičica praška za pecivo

Glazura: 

100 grama tamne čokolade2 kašike ulja

Šećer pomešajte u malo mleka da se rastopi.Posebno pomešajte suve i mokre sastojke pa ih nežno pomešajte i prebacite u manju posudu za pečenje ili kalup za manje torte koju namastite i pospite brašnom da se testo ne lepi.Pecite oko 25-30 minuta na 180 °C i čačkalicom proverite da li je kolač pečen. Ako je čista, bez mrvica testa, spreman je za vađenje iz rerne.Kada je kolač pečen, izvadite ga i još vrućeg prelijte čokoladnom glazurom.Čokoladnu glazuru napravite tako da kockice čokolade za kuvanje otopite na pari i pomešajte sa uljem. 

#Recept