AKTUELNO

Ne postoji dete koje ne voli gumene bombone, pa zašto ih ne bi sami napravili?

Nabavite kalupe za bombone i veoma jednostavni napravite gumene slatkiše.

20 g želatina, 8 kašika hladne vode, 100 g otopljenog meda, 75 ml vode, 30 ml limunovog soka, 20 ml soka od pomorandže

Želatin prelijte sa osam kašika vode i ostavite da odstoji deset minuta. Za to vreme istopite med na nižoj temperaturi, a vodu i sokove grejte na ringli dok ne provre.

Neka se dobro ohlade bombone!

Mešavinu vode i soka sipajte preko želatina i mešajte. Kad se želatin otopi, dodajte med. Ponovo mešajte da se svi sastojci dobro sjedine. Smesom punite silikonske kalupe za praline. Ostaviti bombone da se dobro ohlade na sobnoj temperaturi, pa ih stavite u frižider da odstoje sat vremena.

Količina bombona zavisi od kalupa.

Od ove količine dobićete mnogo gumenih bombona. Koliko tačno? To je teško reći, jer zavisi od toga koliki su vam kalupi i koliko smese sipate u njih, odnosno da li ste ih prepunili ili punili do pola.

Osim toga, ako želite crvene bombone, onda odvojite polovinu smese i u nju dodajte, na primer, voćni sok od maline, višnje, nara…

#Recept

#gumene bombone