AKTUELNO

Donosimo vam recept za jednsotaovan, a savršen desert.

Sastojci:

3 veća jaja

150 ml ulja

400 ml mleka

1 prašak za pecivo

200 grama šećera

400 grama brašna

400 grama griza domaće višnje ili iz kompota

šećer u prahu po želji

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 Celzijusa.

Lim ili kalup za pečenje obložite masnim papirom ili ga namastite i pobrašnjavite.

U srednjoj posudi pomešajte sve suve sastojke.

Zatim u drugoj, većoj posudi pomešajte sve mokre sastojke.

Najpre umutite jaja, a zatim dodajte i sve ostale mokre sastojke.Suve sastojke lagano dodajte u mokre.

Dobro promešajte i sjedinite u jednu jednoličnu smesu.Ulijte smesu u prethodno pripremljeni lim ili kalup za pečenje.

Pecite u rerni oko 5 minuta.Izvadite lagano iz rerne, te po vrhu posipajte višnje, kako ne bi pale na dno.

Zatim ponovo ubacite u rernu i pecite oko 20 do 30 minuta na 180 Celzijusa dok kolač ne poprimi zlatnu boju.

Kolač je gotov kad čačkalica kojom probodete izađe suva.

Desert ukrasite šećerom u prahu.

#Kolač

#Recept