Donosimo vam recept za jednsotaovan, a savršen desert.
Sastojci:
3 veća jaja
150 ml ulja
400 ml mleka
1 prašak za pecivo
200 grama šećera
400 grama brašna
400 grama griza domaće višnje ili iz kompota
šećer u prahu po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 Celzijusa.
Lim ili kalup za pečenje obložite masnim papirom ili ga namastite i pobrašnjavite.
U srednjoj posudi pomešajte sve suve sastojke.
Zatim u drugoj, većoj posudi pomešajte sve mokre sastojke.
Najpre umutite jaja, a zatim dodajte i sve ostale mokre sastojke.Suve sastojke lagano dodajte u mokre.
Dobro promešajte i sjedinite u jednu jednoličnu smesu.Ulijte smesu u prethodno pripremljeni lim ili kalup za pečenje.
Pecite u rerni oko 5 minuta.Izvadite lagano iz rerne, te po vrhu posipajte višnje, kako ne bi pale na dno.
Zatim ponovo ubacite u rernu i pecite oko 20 do 30 minuta na 180 Celzijusa dok kolač ne poprimi zlatnu boju.
Kolač je gotov kad čačkalica kojom probodete izađe suva.
Desert ukrasite šećerom u prahu.
#Kolač
#Recept