AKTUELNO

Ovo su, zasita, posebne mačke. Izgleda kao mačka, a ima narav psa. Ogroma je, a ima karakter deteta.

Mejn kun su najveće mačke na svetu. Omiljena igra im je hvatanje loptice i donošenje gazdi. Da, to prilično liči na ponašanje psa.

Poreklom su iz SAD, tačnije države Mejn pa su tako i dobile ime "mejn rakukni" (maine coon). Imaju prekrasno krzno, velike šape i dlačice na ušima. Mogu biti svih boja osim čokoladne i lila. U prošlosti su bile opasni lovci na miševe, pa i zečeve. Hladnoća im ništa ne može!

Najveća prednost ove mačke je njena narav. Iako ogromna, čitavog života ostaje mače, nežno, pažljivo i ljupko. Glas je zvonak i to nije maca koja voli dugo da sedi u krilu. Naprotiv, puna je energije i rado prati gazdu u svim poslovima.

View this post on Instagram

Woop Woop! We had the best easter ever, and now we are welcoming April and little less snow ;) you had some fine days? :) ———————♡——————— 😘 DM me your #mainecoon picture for a feature on my profile 🐱🐈 ———————♡——————— Turn your notifications on to see our new post. ———————♡——————— Follow @we_love_mainecoonn for more! 😼 ———————♡——————— What do you think of this great Maine Coon? Drop an ❤️ in the comments if you agree 🙏. ———————♡——————— 📷 Via:@gustavbatman ———————♡——————— ———————♡——————— #mainecooncats #mainecoons #mainecooncat #mainecooncats #mainecoon_id #mainecoongram #mainecooncorner #mainecoonlovers #mainecoonkitten #mainecoonlovers #mainecoonstagram #mainecoon_feature #mainecoone #mainecoonoftheday #mainecoonsofinstagram #mainecoonsofig #mainecoonofig #mainecoonhouse #mainecoonlover #catstagram #cat #cats #котенокмейнкун #мэйнкун #мейн_кун #catlife #catworld #catering #catscatscats

A post shared by we love mainecoonn (@we_love_mainecoonn) on

Onako veliki spreman je da živi u stanu, podjednako kao i dvorište i vezuje se za dom!

Ipak, mej kun je spreman da živi u stanu i bude zadovoljan podjednako kao u dvorištu. Volid a se zavlači u male prostore i u ušuškan spava. Veoma je vezan za prostor i veoma izdržljiv na hladnoću i toplotu.

Jede sve i zahvaljujući dobrom apetitu može da dostigne težinu od 10 kilorgama. Prosečni životni vek je 15 godina.

#životinje