AKTUELNO

Preko ove društvene mreže neretko pronađemo interesantna mesta za obilazak, ali često se desi i da u realnosti ne bude sve baš kao na fotografiji.

Jedna od popularnih lokacija koja je postala poznata na toj platformi jesu "Vrata raja", a ono po čemu su ona posebna je činjenica da zapravo ne postoje takva kakva su na fotografijama.

Reč je o hramu Penataran Lempujang na Baliju, a ako verujete Instagramu, na jednom mestu postoje dva stuba i kristalno čisto jezero koja se stapa s nebom. Dok turisti poziraju, po mogućnosti u tradicionalnoj odeći i u nekoj nameštenoj pozi, njihov odraz u vodi kreira čarobnu fotografiju.Postoji samo jedna "caka", jezero uopšte ne postoji.

Ako na društvenim mrežama ukucate haštag #baligateofheaven, videćete rajski prizor, koji je zapravo komadić stakla postavljen ispod kamere telefona.

Novinarka Polina Marinova napisala je da je "ovo dokaz da su influenseri sve uništili".

"Moji snovi i nade uništeni su kad sam saznala da je voda u Vratima raja tek komad stakla ispod ajfona", napisala je.Lažna fotografija postala je svojevrsna turistička ponuda, a za nju se u redu čeka i po dva sata.

View this post on Instagram

We at the #BaliGateOfHeaven

A post shared by Li Ndube (@li.ndube) on

#Putovanja