AKTUELNO

Mnogo toga možete saznati o svom seksualnom životu i vezi ako uvek ili gotovo uvek birate istu pozu, kaže čuveni britanski stručnjak za seks i veze Trejsi Koks.

Misionarska poza

Loše vesti: Ovo je predvidiv i najdosadniji seksualni položaj na svetu. Ukoliko uvek vodite ljubav u misionarskoj pozi, to može da znači da ste mrzovoljni i nezainteresovani za "drugu polovinu". Budite iskreni prema sebi - da li vas partner/partnerka ne privlači kao nekada ili je veza u kojoj ste lišena strasti?

Ukoliko je "druga polovina" ta koja insistira na misionarskoj pozi, pokušajte da saznate zašto je to tako.

Žene koje uvek biraju ovaj položaj za vođenje ljubavi su obično nesigurne u sebe i žele da udovolje partneru. Takođe, misionarsku pozu najradije biraju debeljuce ili žene koje su se nedavno porodile, jer tako srkeću pažnju partnera sa svojih telesnih nesavršenosti.

Dobre vesti: Ova poza osigurava udobnost i vrlo lako se može izvesti ispod pokrivača. Ukoliko samo povremeno upražnjavate misionarsku pozu, znači da vas i vašeg partnera/partnerku povezuje snažan osećaj bliskosti. Vaš seksualni život možda jeste pomalo dosadan, ali je zato vaš ljubavni život u fantastičnoj formi!

Dogi stajl

Loše vesti: Primitivna poza, vođena požudom a ne ljubavlju. Fokusirani ste na fizičke dobrobiti seksa, dok ljubav i bliskost stavljate u drugi plan. Ukoliko vaš partner insistira na ovom položaju, moguće je da želi da vas kontroliše.

Dobre vesti: "Dogi stajl" više od svih ostalih poza garantuje ženski orgazam. Takođe, ukoliko ste tek započeli vezu i vaš partner insistira na ovoj pozi, budite sigurne da pored sebe imate veštog ljubavnika koji nepogrešivo zna kako da svoju voljenu dovede do vrhunca. Seksualni stručnjaci tvrde da je ova poza savršena onda kada maštate o drugom partneru/partnerki, jer jednostavno možete da zamišljate drugu osobu umesto one sa kojom u tom trenutku imate seks.

Žena odozgo

Loše vesti: Ukoliko uvek birate ovu pozu i ne pristajete na eksperimente, to govori da dizgine veze držite isključivo u svojim rukama. Od vas zavisi gde ćete otići na godišnji odmor, kada ćete se kao par viđati sa prijateljima, kako ćete trošiti novac... Partner se ništa ne pita i uvek je "manji od makova zrna". Razmislite da li biste vi bile srećne da ste na njegovom mestu.

Dobre vesti: Ako volite da budete iznad partnera, to govori da ste dominantna osoba u vezi koja voli da drži stvari pod kontrolom. Ovu pozu biraju seksualno samouverene žene, a rado je prihvataju muškarci koji su spremni da ženi prepuste odgovornost. Ova poza otkriva, takođe, da između partnera postoji veliko poverenje; teško je lažirati orgazam, jer su seksualni partneri okrenuti jedno drugom lice u lice.

Seks s boka

Loše vesti: Seks nije na listi prioriteta u vašoj vezi. Možda ste dugo zajedno, možda ste prestali jedno drugo da inspirišete i iznenađujete... Radije biste da se mazite nego da isprobate razne akrobacije u krevetu.

Dobre vesti: Romantični ste i važnije vam je da budete intimni sa partnerom nego da doživite vatromet strasti. Ovo je sjajna poza za spori, lagani seks koji omogućava ženi da se maksimalno opusti i preda partneru, što opet u najvećem broju slučajeva dovodi do serije ženskih orgazama.

Oralni seks

Loše vesti: Ukoliko je ovaj vid seksualnog čina jedini koji upražnjavate sa partnerom, zapitajte se zašto vama ili njemu nije važno da ostvarite intimnost i bliskost. Iako je oralni seks siguran put do orgazma, odbijanje uživanja u bilo kojoj drugoj seksualnoj pozi može da ukaže na probleme sa intimnošću i posvećenošću.

Dobre vesti: Seks ponekad može da bude bolan za ženu, muškarac ponekad može imati problema sa erekcijom, pa je oralni seks dobro rešenje. Mnogo žena doživljava orgazam samo na ovaj način. Ukoliko često upražnjavate oralni seks kao "začin" vaše intimnosti, to znači da je vaša veza u odličnom stanju, jer biti blizu nečijih genitalija šalje jasnu poruku: "Volim svaki deo tebe".

#Ljubav

#Seks

#Veza