AKTUELNO

Pojedine države su otvorile granice za turiste i ukinule su ograničenja koja su imale radi zaštite od pandemije, a među njima je i ostrvo u Brazilu koji ipak ima samo jedan uslov za ulazak - da ste preležali koronu.

Arhipelag Fernando de Noronja je među najpopularnijim brazilskim turističkim odredištima i upravo su ga ponovo otvorili za turiste, piše Metro.Ali svi koji žele da posete ovo mesto moraju imati dokaz da su pobedili kovid 19. Potrebne su dve vrste testa: Pi-si-ar test i test IgG antitela koje uprava ostrva prihvata najmanje 20 dana pre dolaska.

View this post on Instagram

Qual cor vc prefere?

A post shared by Fernando de Noronha (@fernandodenoronha) on

Arhipelag je na Unesko listi zaštićene Svetske baštine i nalazi se oko 300 kilometra od severoistočne brazilske obale.Nadaju se da će dolazak turista oporaviti ekonomiju, a ukoliko su turisti već preboleli virus, manja je mogućnost ponovne zaraze. Zato će se moći slobodno kretati po ostrvu bez straha od moguće transmisije.

Vlasti su ukinule turističke posete od marta kada je pandemija prisilila mnoge delove Brazila na potpunu izolaciju. U toj zemlji je više od 120.000 ljudi umrlo od posledica pandemije..

View this post on Instagram

Já já pronta para rebeber vcs 😉

A post shared by Fernando de Noronha (@fernandodenoronha) on

"U prvoj fazi otvaranja samo turisti koji su preboleli koronu i oporavili se, te su imuni na bolest, mogu da letuju kod nas. Verujemo da se ne mogu ponovo zaraziti ni preneti bolest", kazao je administrator ostrva Guilherme Rocha.

Budući da je ostrvo bilo u potpunoj izolaciji, Rocha kaže kako je sigurno za turiste.

#Putovanja