AKTUELNO

Neodoljiv spoj kremastog fila i mekog keksa.

Sastojci: 1 pakovanje od 300 g turskog keksa, 1,5 l mleka, 5 pudinga sa ukusom slatke pavlake, 3 vanilin šećera, 100 g bele čokolade, 250 g maslaca ili margarina, 6 kašika kristal šećera, 250 g šećera u prahu, 200 ml slatke pavlake.

Priprema: Od mleka oduzeti jednu čašu pa pomešati pudinge, kristal šećer i vanilin šećer. Zaliti sve tom čašom mleka i izmešati da nema grudvica. Ostatak mleka staviti na vatru da provri, pa kada provri zakuvati razmućen puding i mešati dok se ne zgusne. Zgusnut puding skloniti sa vatre, dodati izlomljenu belu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Zatim preko pudinga staviti foliju ili kesu, direktno na puding i ostaviti da se ohladi do sobne temperature, a zatim staviti sat vremena u frižider.

Trebaće vam baš velika posuda. Kada se puding ohladio, maslac ili margarin koji moraju biti sobne temperature umutite sa šećerom u prahu u toj velikoj posudi. Mikserom premutiti ohlađen puding. Uzeti nekoliko kašika pudinga (oko 5) pa dodati umućenom maslacu, pa umutiti. Dodati opet 5 kašika pa opet umutiti. Preostali puding dodati u dva dela delu sa maslacem i sve zajedno izmutiti.

U posebnoj posudi umutiti slatku pavlaku, pa je dodati kremu od pudinga i maslaca. Sve dobro umutiti. Paziti da na dnu posude ne ostane neumućenog pudinga, to proverite lopaticom.

Keks podelite na 4 jednaka dela. Dublji pleh obložite streč folijom ili čestom kesom, pa poređajte prvi red keksa. Ređajte keks-fil dok ne potrošite materijal, Malo fila možete da sačuvate da premažete celu tortu kada je izvadite iz pleha.

Tortu prvo hladite u frižideru oko 4 sata, pa je izvadite iz pleha, uklonite foliju i premažite ostatkom fila sa svih strana i dekorišite po želji.

#Recept

#Torta