AKTUELNO

Ruski travari preporučuju napitak od ove biljke koja je u ovo doba godine spremna za ubiranje i pripremanje pred sušenje

Aktivne supstance u biljnim preparatima nisu agresivne i ne dovode do stvaranja navike, što predstavlja njihovu osnovnu prednost u odnosu na lekove za smirenje

Iako se radi o prirodnim sastojcima, i s njima bi trebalo biti oprezan. Najoprezniji treba da budu hronični bolesnici, jer neke od pomenutih biljaka u većoj količini mogu negativno da utiču na srčane bolesnike.

Pirodni je antidepresiv koji pospešuje lučenje melatonina, koji se još zove i hormon sna

Donosimo vam biljku koja je izrazito učinkovita za smirenje u obliku toplog čaja ili hladnog napitka, a u ovom periodu godine spremna je za ubiranje.

Kantarion

Kantarion je lekovita biljka koja se koristi protiv mnogih i raznih bolesti. U narodu je poznat i kao gospina trava. Pirodni je antidepresiv koji pospešuje lučenje melatonina, koji se još zove i hormon sna.

Čaj od kantariona je efikasan lek za smirenje, koji pomaže da se ublaže napadi panike, nagle promene raspoloženja i problemi sa spavanjem. Redovno uzmanje ovog prirodnog napitka će posle 4 meseca sasvim oporaviti nervni sistem. Nema nuspojava, pa se kantarion preporučuje, jer on ne stvara zavisnost.

Čaj za smirenje i nesanicu od kantariona pravi se tako što se kašičica osušenih cvetova prelije sa 200 mililitara vrele, tek proključale vode vode. Odstaviti nek odstoji desetak minuta i piti 2 puta dnevno.

#Zdravlje