AKTUELNO

Sve popularne destinacije utrkuju se ko će pre da otvori vrata turistima tvrdeći da nemaju slučajeve zaraze korona virusom, ali Uzbekistan se izdvojio među njima, jer uz to nudi i novčanu garanciju.

Uzbekistan je još u maju najavio i održao reč: onaj turista koji se na putovanju po Centralnoj Aziji zarazi kovidom dobiće 3.000 dolara kao kompenzaciju, piše "Magazin Novosti".

Naravno, ova velikodušna ponuda ima i malu začkoljicu. U suštini, toliko košta lečenje od korone u bolnicama Uzbekistana.

Da je ideja dobra najbolji dokaz je ponovni porast stranih turista u Uzbekistanu, a prvi su krenuli blogeri. Nova kampanja pod nazivom “Uzbekistan: Sejf Trevel Garantid” i vlada se nada da će stroge higijenske mere koje su uveli vratiti i turista koji su imali prošle godine.

Ova zemlja je poslednjih godina doživela pravi turistički bum, a lane su imali 6,7 miliona stranih turista što je za ovu zemlju rekord.

San svakog turiste 2020. godine je da spokojno putuje po svetu bez straha da će se zaraziti virusom korona. Mnogi su ostali kod kuće upravo zbog straha od astronomskih računa u bolnicama ukoliko dobiju virus i njihovo zdravstveno stanje se pogorša.

#Putovanja

#Uzbekistan

#koronavirus