AKTUELNO

Postoje te neke žene koje nikako da se smire dok muža ne promene do kraja.

Mnoge žene imaju jednu vrlo pogrešnu iluziju. One veruju da je muž njihova lutka koja može da se "prevaspita". Žene imaju taj neki "trenerski instinkt" koji je usađen duboko u njima, zbog kojeg one robuju predrasudama i stalno su u zabludi.

Da li je moguće prevaspitati muža?

Sve zavisi od toga šta želite da postignete. Lako je naći kompromis za izmenu nekih sitnih kućnih navika. Sasvim druga stvar je ako želimo muža promeniti iz korena.

Međutim, da li verujete da je moguće promeniti prirodu čoveka? Na primer, da ga učinimo ljubaznijim, ili simpatičnijim, ili pogodinim za društvo i druženje?

Na žalost, to je nemoguće uraditi, a da se pri tome muž oseća prijatno. Ukoliko pristane da se promeni zbog žene, muž će se uvek osećati neprijatno u svojoj "novoj" koži. I mada pojedini muževi žele da ugode ženi, njihova prava priroda uvek će izaći na videlo.

Kako živeti dugo sa mužem, a da se međusobno ne uništite: 10 pravila za složan brak!

7 znakova da imate dobrog supruga ili partnera: U njegovom životu ima mesta samo za jednu ženu – vas!

Jer sve to je za osobu neprirodno. Imajte na umu da ništa dobro ne može proizaći iz želje da promenite partnera "iz korena".

Evo jednog primera:

"Jedan kralj se kladio sa mudracem da može promeniti pirodu živih bića. Naime, kralj je odlučio da za godinu dana istrenira mačke tako da se ponašaju kao ljudi. Kada je prošla godina dana, on je pozvao goste na večeru, među kojima je bio i mudrac sa kojim se kladio.

Kada su gosti došli videli su mačke obučene u konobare kako služe jelo i piće. Mačke su svirale violine i ponašale se sasvim prirodno. Na kraju večeri, mudrac je izvadio kutiju i mirno iz nje pustio par miševa.

Mačke su odmah zaboravile ono što su učile godinu dana - počele su besno da jure miševe."

Neke žene, poput ovog kralja, pokušavaju veoma dugo da promene ljudsku prirodu. Ponekad uspeju, ali čim "mačka vidi miša" svi napori padaju u vodu. Katastrofa ne može da se izbegne.

Pametnije je da te žene nađu neko zanimljivije zanimanje od prevaspitavanja muža, ili da nađu muža prema svojoj meri, savet je mnogih psihologa, prenosi Econet.ru

#Recept