AKTUELNO

Cvetanje ambrozije, koje je sada aktuelno, kod mnogih od nas izaziva alergijske reakcije. Od kijavice i peckanja očiju, koje nam dosađuje svakodnevno, neretko alergija izaziva i teže otoke, upale i gušenje.

Portal "Telegraf.rs" donosi prirodni lek koji će ublažiti alergijske reakcije i olakšati vam život dok se cvetanje ambrozije ne završi.

Za alergiju ne postoji lek, jer je to burna reakcija imunog sistema na alergene, odnosno na supstance iz prirode kao što je polen, koje uopšte ne ugrožavaju organizam.

Problem je zapravo u pogrešnoj proceni našeg organizma da nas neka prirodna materija ugrožava i ceo problem nastaje samo zbog nepotrebne reakcije imunog sistema. Zato ne možemo lečiti alergije, jer nema nekog uzroka bolesti, zapravo uzrok je naše sopstveno telo.

Sve što možemo da uradimo jeste da suzbijemo simptome alergijskih reakcija, kao što je curenje nosa, svrab, peckanje i suzenje očiju, kašalj, kijanje, ali i gušenje. Kod nekih ljudi reakcije su toliko jake da je neophodno koristiti lekove koji ih kontrolišu, a to su uglavnom antihistaminici, supstance koje sprečavaju lučenje histamina i na taj način potisnu alergijsku reakciju.

Recept:

Iscedite bistar sok od svežeg lišća i korena celera. Sipajte sok u teglu i dodajte istu količinu meda koliko ste dobili i soka.

Smesu dobro promešajte, ako je moguće, drvenom kašikom. Teglu držite dobro zatvorenu u frižideru - najduže nedelju dana.

Taj sok sa medom se uzima tri puta dnevno po jedna kašika pola sata pre jela. Pijte ga svakodnevno, tokom cele sezone cvetanja ambrozije (u periodu od jula do kraja septembra) i spašćete se neprijatnih simptoma kao što su: kijavica, curenje iz nosa, svrab, suzenje očiju i gušenje u grudima.

Taj narodni ruski lek odlično čisti organizam i delotvoran je i za druge vrste alergija.

#Alergija

#NAPITAK

#ambrozija