AKTUELNO

Ili- kada samoinicijativno uzimanje probiotika može da bude od koristi, saznajte direktno od farmaceuta.

Danas se mnogo priča o probioticima, verovatno se svako zapitao:

“Da li su svi probiotici isti, kada ih zaista treba uzimati i ako treba, koji probiotik je rešenje za problem koji imam”?

BULARDI® je jedina probiotska gljivica u velikom broju probiotskih bakterija na tržištu.

Pored situacija kada ste savet za uzimanje probiotika BULARDI® dobili od svog lekara, postoje i stanja kada sami sebi možete da pomognete preventivnim uzimanjem ovog probiotskog preparata.

Najsigurniji način da BULARDI® koristite bez preporuke lekara, baš onda kada treba i onako kako treba je, da kada imate dilemu, posetite svog farmaceuta.

Kada samoinicijativno uzimanje probiotika može da bude od koristi ?

Akutna dijareja, ili kako se to u narodu obično kaže “pokvaren stomak”, u najvećem broju situacija izazvan je virusima ili bakterijama. Kod takvog stanja, najvažnija mera je nadoknada tečnosti i elektrolita. Od velike pomoći u ublažavanju simptoma i skraćenju trajanja problema može da bude uzimanje probiotskih preparata, naravno, tek posle razgovora sa farmaceutom, koji će Vam pomoći da budete sigurni da Vaši simptomi ne zahtevaju posetu lekaru.

BULARDI® u ovakvim situacijama treba da uzimate dok traje problem i još nekoliko dana posle toga.

Putnička dijareja je jedan od problema koji može da se predupredi uzimanjem probiotskih preparata. Dijareja na dugoočekivanom odmoru, bez obzira da li idete na more, banju ili planinu, je nešto što Vam može pokvariti uživanje, a u velikom broju slučajeva može da se prevenira.

Za prevenciju putničke dijareje treba koristiti BULARDI® 5 dana pred put i sve vreme trajanja putovanja.

Foto: Promo

BULARDI® je probiotik izbora i u prevenciji dijareje izazvane antibioticima, između ostalog i zato što se JEDINI kao gljivica, može koristiti u isto vreme sa antibiotikom. Antibiotici nisu selektivni lekovi i prilikom uzimanja oštećuju crevnu floru koja je dominantno sastavljena od dobrih bakterija. Zato disbalans crevne flore izaziva stomačne tegobe, najčešče dijareju. Uz antibiotik, Bulardi® treba uzimati od prvog dana terapije i nastaviti nakon završetka antibiotske terapije još 1-4 nedelje.

Zašto je u navedenim situacijama baš BULARDI® odličan izbor?

Zato što su preporuke za njegovu primenu u navedenim situacijama zasnovane na jakim kliničkim dokazima, zato što može da se koristi baš uz sve antibiotike, jedini u isto vreme sa kapsulom antibiotika.

Klinički je efikasan i bezbedan, nema ograničenja za primenu u trudnoći, za vreme dojenja i u dečijem uzrastu (koristi se u više od 90 zemalja sveta duže od 90 godina).

BULARDI® je prva preporuka i u preventivi i u terapiji, jer deluje u lumenu creva, prepozna loše bakterije i njihove toksine, veže ih za sebe, i izbaci iz organizma, rešavajući na taj način problem dijareje. Pored toga on deluje pozitivno na dobre bakterije u crevima, obnavlja sluzokožu i pojačava lokalni imunitet.

Foto: Promo/Abela Pharm

Tatjana Milošević, dipl.farm. spec.

Autor: Pink.rs

#Lek

#Samolečenje

#Zdravlje