AKTUELNO

Topi se u ustima!

Sastojci: Korica limuna, 750 g brašna, 100 ml ulja, 4 kašike šećera, 1 jaje, 1 žumance, 0,5 l mleka, sveži kvasac, malo soli, prah šećer, vanilin šećer, ulje za prženje

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Kvasac rastopiti u 100 ml toplog mleka sa malo šećera i malo brašna i pustiti da naraste. Dok raste umutiti jaja sa ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodati kvasac, pa polako dodavati brašno i ulje uz stalno mešanje varjačom (od redosleda dodavanja sastojaka i dužine i intenziteta mešanja, tj. lupanja zavisi kvalitet krofni). Ostaviti testo na toplom da dvostruko naraste pa premesiti, razvući na 1 cm debljine pa čašom vaditi krofne. Ostaviti ih oko pola sata da još narastu, a zatim pržiti u vrućem, ali ne vrelom ulju. Gornju stranu (naraslu) stavljati u ulje.

#Krofne

#Recept