AKTUELNO

Neka vaš izbor za ručak bude pravo mediteransko jelo - gulaš sa pečurkama, sojom i pečenim paprikama!

A kako spremiti ovo preukusno jelo? Vrlo lako!

Sastojci (za 4 porcije):

200 grama šampinjona, 300 grama pečene crvene paprike, 50 grama sojinih šnicli, 1/2 praziluka, 250 mililitra soka od paradajza, 1 šaka maslina, so, biber, origano, ulje

Priprema:

Sojine šnicle prelijte vodom i stavite da se kuvaju. Nemojte soliti vodu jer brzo upijaju so i budu previše slane.

Kuvajte ih nekih 15-ak minuta od kada provri voda, dok potpuno ne omekšaju, a onda ih ocedite od vode.

U vatrostalnu posudu ili manji pleh stavite pečurke isečene na krupnije komade, praziluk isečen na kolutove, papriku koju ste grubo iscepkali, sojine pahuljice i isečene masline.

Dobro posolite, začinite biberom i origanom, zalije uljem i promešajte.

Nalijte paradajz sokom.

Ubacite u prethodno zagrejanu rernu na 250°C i pecite oko 45 minuta

#Recept

#gulaš