AKTUELNO

Iako su temperature i dalje visoke, polako gazimo polovinu avgusta i približavamo se septembru. Iako se ovo leto po mnogo čemu razlikuje od svih drugih koje pamtimo, imalo je ono svojih finesa.

Učinilo je da stvari posmatramo sa određene udaljenosti, budući da nam je nametnuta socijalna distanca. Više smo se okrenuli sebi, svojoj porodici i pronašli alternativne načine za druženje sa prijateljima.

Sa letom na odlasku još uvek možete da iskoristite lepe dane i popunite vašu listu zanimljivih aktivnosti. Ako vam je ponestalo ideja za zabavu bilo u kući, u dvorištu ili u prirodi, sa vašim najmlađim članovima porodice ili samo sa partnerom - evo nekoliko predloga.

LOV NA MURALE NA OTVORENOM

Ako živite u velikom gradu, imate priliku da promenite opis vaše popodnevne šetnje. Pretvorite je u lov na murale na otvorenom. Muzeji su u većini slučajeva zatvoreni ili sa ograničenim radnim vremenom i obimom posetilaca, ali muzeji na otvorenom su dostupni svima. Stare freske na zidovima, grafiti i murali, vrsta su umetnosti koja ima svoje sledbenike, i svakako su nešto što vredi loviti.

LOKALNA HRANA (I TO STVARNO LOKALNA)

Stalno čujete izreke “kupuj domaće”, ali šta je sa “uzgajaj sam”? Ako želite da navedete vaše mališane da jedu slasne šargarepe ili paradajz, zašto ih ne biste uzgojili sami? Čeri paradajz je vrlo jednostavan za uzgoj, čak i na vrlo maloj terasi, ako nemate dvorište. Povedite se jednostavnijim poduhvatima i naučite svoje mališane kako od malih zrna, nastane povrće puno vitamina.

JAHANJE KONJA

Ako nikad niste imali tu priliku i zadovoljstvo da jašete konja, sada vam se pruža savršena prilika. Veliki broj konjičkih klubova nudi posetiocima priliku da se osećaju poput pravih kauboja. 

SPORTOVI NA OTVORENOM

Ako imate nešto starije mališane koji su željni uzbuđenja, sportovi na vodi mogu da budu savršeno rešenje za preostale vrele letnje dane. Vožnja kajakom ili kanuom su opcije koje vam se nude, a koje se mogu izvoditi solo ili u grupi. Osim toga posebno popularna među tinedžerima je i aktivnost veslanja na dasci.

KAMPOVANJE

Ako nikad ranije niste kampovali i leta ste uglavnom provodili na moru, ovo je savršen trenutak da date priliku prirodi i njenim lepotama. Od luksuznih varijanti glampinga do klasičnih šatora i spavanja pod otvorenim nebom u vreći, nezaboravno iskustvo vam je zagarantovano.

#aktivnosti

#socijalna distanca