AKTUELNO

U avgustu je registrovano četiri puta manje ljudi na granicama u odnosu na isti mesec prošle godine, a od otvaranja granice sa zemljama regiona i SAD, pa su do ponedeljka ujutru u Crnu Goru ušla 28.763 putnika.

To je, navodi se, znatno statističko povećanje u odnosu na prve dve sedmice avgusta kada je u Crnu Goru ušlo svega 98.237 osoba, odnosno prosečno tek nešto preko 7.000 dnevno, pišu podgoričke Vijesti.

Za dva dana vikenda crnogorsku granicu napustila su 25.644 putnika, ali uporedni podaci iz prošle godine najbolje pokazuju koliko je manja frekvencija saobraćaja zbog epidemije koronavirusa.

Načelnik Odseka za granične provere Sektora granične policije Slavko Vojinović rekao je za Vijesti da je od 1. do 17. avgusta pošle godine registrovano 924.446 putnika.

"Od tog broja na ulazu je tada registrovano 438.210, a na izlazu 477.236 putnika. U istim danima ove godine na graničnim prelazima registrovano je 234.529 putnika - na ulazu 127, a na izlazu 107.000 putnika", rekao je.

Ti podaci Sektora granične policije pokazuju da je tokom avgusta ove godine registrovano čak četiri puta manje putnika na crnogorskim granicama u odnosu na prošlu godinu.

U Upravi policije listu je saopšteno da i pored većeg broja putnika za vikend nije došlo do gužvi na granicama jer frekvencija saobraćaja nije ni blizu onima u godinama iza nas.

Inače, Nacionalno koordinaciono telo odlučilo je juče da ponovo otvori granični prelaz Metaljka, sa BiH na putnom pravcu Pljevlja - Čajniče i za ulazak putnika u Crnu Goru.

Direktor IJZ Boban Mugoša juče je objasnio da državljani Crne Gore koji se vraćaju iz Beograda moraju da imaju PCR negativan test, elisa IgG pozitivan test (da su preležali kovid) ili će ići u samoizolaciju.

NKT je juče pojasnilo i da će pojedinima sa prethodne žute liste priznati negativan elisa IgM test I pod uslovom da u poslednjih 15 dana od ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj drugoj državi iz koje je zabranjen ulazak.

#Crna Gora

#Granica

#Putovanja