AKTUELNO

Vredne domaćice zimnicu već uveliko spremaju. Prikupite prave recepte, pa zasučite rukave.

Sastojci:

3,5kg paprika

2l paradajz soka

1kg šargarepe

3-4 ljute paprike ( po želji )

beli luk

sveži peršun

200ml ulja

200ml

200ml sirćeta

So

Biber

Korijander

Šećer Priprema:

Staviti paradajz sok u šerpu i dodati dva lovorova listića. Nakon 20 minuta kuvanja, izvaditi listiće i ubaciti sitno iseckanu papriku i šargarepu i po želji ljute papričice. Dodati ulje, sirće, korijander, šećer, so i biber. Sve promešati i kuvati na umerenoj temperaturi do željene gustine. Na kraju dodati beli luk i sveži peršun. U sterilne vruće tegle sipati lovačku salatu, lepo zatvoriti, zatim ih staviti u rernu na 90 stepeni sat vremena, nakon toga rernu isključiti i ostaviti da prenoće. Prijatno!

#Recept