AKTUELNO

Osobe u ozbiljnoj vezi navikle su da dele sve – ili skoro sve. Dok većina parova nema problema s deljenjem hrane, kupatila i računa, s deljenjem najintimnijih misli mnogi su puno suzdržaniji.

Istraživanje objavljeno u časopisu "The Journal of Sex Research" pokazalo je da o kvalitetu veze mnogo govori mogućnost da s partnerom razgovarate potpuno iskreno o apsolutno svemu.

U istraživanju su učestvovali parovi koji su u vezama bili minimum dve i po godine.

Ispitanici su morali da otkriju koliko dobru komunikaciju imaju s partnerom, o čemu sve razgovaraju s njim i da li su spremni da razgovaraju o manje prijatnim temama.

Istraživači su zaključili da su parovi koji partneru otkrivaju svoje najintimnije misli bili najsrećniji u vezama, najzadovoljniji svojim seksualnim životom i smatrali su da imaju jaku povezanost i stabilnu vezu.

Za neke je potpuna iskrenost u vezi obavezna, ali u mnogim ljubavnim odnosima postoje sitne laži koje neki čak smatraju poželjnim.

Na primer, uvreženo je mišljenje da bi neke istine partneru trebalo da se prećute, odnosno "ulepšaju", poput broja prethodnih partnera ili koliko smo novaca potrošile na nove cipele, piše zadovoljna.hr.

Međutim, i s takvim naizgled banalnim stvarima najbolje je biti iskren jer izgleda da apsolutna iskrenost vodi prema srećnoj i dugoročnoj vezi.

#Ljubav

#Sreća

#Veza