AKTUELNO

Znate onu izreku: "I pihtije idu s godinama"? E, pa ista je stvar i sa boranijom. Ljubav prema ovom jelu dolazi s godinama.

Potrebno je:

600 gr. boranije, 2 zelene paprike, 2 krompira na kockic, e2 paradajza oljuštena na kockice, 1 veću šargarepu na kolutove, začin, začinska paprika, 3 čena belog luk, a1 glavica crnog luka, 1 rendana šargarepa, 1 k.k. brašna, ulje

Priprema:

Na ulju propržiti sitno seckan crni luk rendanu šargarepu,dodati seckanu papriku, šargarepu na kolutove, seckan krompir na kockice, začin i začinksu papriku. Dodati boraniju i sve malo izdinstati, pa naliti vodom da ogrezne i kuvati da se boranija skuva. Razmutiti brašno u malo vode pa dodati u boraniju. Ako je potrebno posolite. Na kraju dodati seckan beli luk i seckan peršunov lista.Priprema: Na ulju propržiti sitno seckan crni luk rendanu šargarepu,dodati seckanu papriku, šargarepu na kolutove, seckan krompir na kockice, začin i začinksu papriku. Dodati boraniju i sve malo izdinstati, pa naliti vodom da ogrezne i kuvati da se boranija skuva. Razmutiti brašno u malo vode pa dodati u boraniju. Ako je potrebno posolite. Na kraju dodati seckan beli luk i seckan peršunov lista.

#Kuvanje

#boranija