Prijatno!
Ako volite pikantne ukuse i želite da isprobate južnoameričku kuhinju u svom domu, pozovite drugare na jednu pravu, autentičnu meksičku čorbu.
Sastojci: 500ml goveđe čorbe, 300g mlevenog junećeg mesa, 500g smrznutog kukuruza, 500g kuvanog crvenog pasulja, 550g seckanog paradajza, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 2 stabljike celera, 2 čena belog luka, 1 kašika čili začina, 250g kačkavalja, 120 ml pavlake, 3 kašike ulja, so i biber
Priprema:
U šerpi zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i izdinstajte sitno seckani luk, šargarepu, celer i beli luk. Potom dodajte mleveno meso, usitnite ga drvenom kašikom i pržite 2-3 minuta. Umešajte ljuti začin, a zatim prelijte goveđam supom i paradajz sosom.
Zagrejte do ključanja, pa dodajte kukuruz, pasulj i seckani sveži paradajz.
Posolite i pobiberite po želji i ostavite da se krčka 30 minuta na umerenoj temperaturi.
Neposredno pre posluženja dodajte rendani kačkavalj i svaku porciju garnirajte pavlakom.
#Recept
#meksička
#čorba